Otsing

Loading

MBN 6 ülevaade


23.10.2012 kuni 27.10.2012 toimus Euroopa Liidu Läänemere programmi projekti MIN-NOVATION partnerite koosolek Poolas. Tallinna Tehnikaülikool on esindatud Mäeinstituudi assistendi Veiko Karuga ja koosoleku raames toimunud konverentsil võttis osa paneeldiskussioonist Põlevkivi Kompetentsikeskuse teaduse ja uuringute juht Margus Pensa.

Pildid koosolekult:


MIN-NOVATION projektis osalevad Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Saksamaa ning Poola teadlased ja eksperdid. Projekti eesmärgiks on Läänemere piirkonna riikide vahelise võrgustiku abil analüüsida kaevandamistegevust Läänemere piirkonna riikides ning anda suunised paremaks maavarade kaevandamiseks. Keskendutakse peamiselt võimalike ehitusmaterjalide tootmise võimalustele, jääkide töötlemis-purustamis-sõelumis-pesemistehnoloogiate analüüsimisele ja kogemuste vahetamisele võrgustiku riikides.
Projekti raames ettevõetavad tegevused on seotud TTÜ mäeinstituudi teadus- ja arendustööga ning uurimustöödega - AR12007 -Põlevkivikadudeta ja keskkonnasäästlik kaevandamine;  „Täitmine ja jääkide (jäätmete) haldamine Eesti põlevkivitööstuses“, GRANT8123 - mi.ttu.ee/ETF8123 ja välisprojektiga „Mining and Mineral Processing Waste Management Innovation Network“ VIR491 - mi.ttu.ee/min-novation.

--
MIN-NOVATION Mining and Mineral Processing Innovation Network
http://mi.ttu.ee/min-novation/eesti/