Otsing

Loading

MIN-NOVATION projekti partnerite töökoosolek Rootsis Örebro Ülikoolis, 18...21.06.2012


Esmaspäeval, 18.06.2012, kogunevad Euroopa Liidu Läänemere programmi projekti MIN-NOVATION partnerid Rootsi partneri, Örebro Ülikool, juurde töökoosolekule. Tallinna Tehnikaülikool on esindatud Mäeinstituudi professori Ingo Valgma ja assistendi Veiko Karuga.

MIN-NOVATION projektis osalevad Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Saksamaa ning Poola teadlased ja eksperdid. Projekti eesmärgiks on Läänemere piirkonna riikide vahelise võrgustiku abil analüüsida kaevandamistegevust Läänemere piirkonna riikides ning anda suunised paremaks maavarade kaevandamiseks. Keskendutakse peamiselt võimalike ehitusmaterjalide tootmise võimalustele, jääkide töötlemis-purustamis-sõelumis-pesemistehnoloogiate analüüsimisele ja kogemuste vahetamisele võrgustiku riikides.
Projekti raames ettevõetavad tegevused on seotud TTÜ mäeinstituudi teadus- ja arendustööga ning uurimustöödega - AR12007 -Põlevkivikadudeta ja keskkonnasäästlik kaevandamine;  „Täitmine ja jääkide (jäätmete) haldamine Eesti põlevkivitööstuses“, GRANT8123 - mi.ttu.ee/ETF8123 ja välisprojektiga „Mining and Mineral Processing Waste Management Innovation Network“ VIR491 - mi.ttu.ee/min-novation.

Lisainformatsioon http://mi.ttu.ee/min-novation, 
Veiko Karu, 
veiko.karu@ttu.ee


--
MIN-NOVATION Mining and Mineral Processing Innovation Network
http://mi.ttu.ee/min-novation/eesti/