Otsing

Loading

MIN-NOVATION projekti Soome partnerid TTÜs, 27...30.05.2012


27…30.05.2012, külastavad Euroopa Liidu Läänemere programmi projekti MIN-NOVATION Soome partnerid Mäeinstituuti. Üheskoos võetakse ette tehniline ekskursioon Eestis, et tutvustada kaevandamisel tekkivate jääkide olukorda. Ekskursiooni juhivad Mäeinstituudi assistent Veiko Karu ja dotsent Heidi Soosalu.

Soomest on projekti MIN-NOVATION partneriteks Kainuun Etu Ltd. ja Oulu Ülikool. Tehniline ekskursioon aitab kaasa projekti partnerite omavahelisele kommunikatsioonile.

MIN-NOVATION projektis osalevad Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Saksamaa ning Poola teadlased ja eksperdid. Projekti eesmärgiks on Läänemere piirkonna riikide vahelise võrgustiku abil analüüsida kaevandamistegevust Läänemere piirkonna riikides ning anda suunised paremaks maavarade kaevandamiseks. Keskendutakse peamiselt võimalike ehitusmaterjalide tootmise võimalustele, jääkide töötlemis-purustamis-sõelumis-pesemistehnoloogiate analüüsimisele ja kogemuste vahetamisele võrgustiku riikides.

Projekti raames ettevõetavad tegevused on seotud TTÜ mäeinstituudi teadus- ja arendustööga ning uurimustöödega, „Täitmine ja jääkide (jäätmete) haldamine Eesti põlevkivitööstuses“, GRANT8123 -
mi.ttu.ee/ETF8123, AR12007 - Põlevkivi kadudeta ja keskkonnasäästlik kaevandamine ja välisprojektiga „Mining and Mineral Processing Waste Management Innovation Network“ VIR491 - mi.ttu.ee/min-novation.

Lisainformatsioon http://mi.ttu.ee/min-novation, 
Veiko Karu, 
veiko.karu@ttu.ee


--
MIN-NOVATION Mining and Mineral Processing Innovation Network
http://mi.ttu.ee/min-novation/eesti/