Otsing

Loading

Koostöö arutelud partneritega, uuendus 05.04.11

MIN-NOVATION projekt on käivitunud.

Teisipäeval, 05.04.11, toimusid mitmed koostöö võimalusi välja selgitavad arutelud mitme võimaliku projekti partneriga Ida-Virumaalt.

Esmalt arutati koostöö võimalusi Põlevkivi Kompetentsikeskusega TTÜ Virumaa Kolledži ruumides. Arutelus osalesid kompetentsikeskuse juhataja kt Sven Otsmaa, Virumaa Kolledži direktor Viktor Andrejev, kolledži arendusdirektor Mare Roosileht ning vanemteadur Hella Riisalu.

From MIN-NOVATION partners in Estonia

Teisena toimus arutelu Ida-Viru Maavalitsusega. Koostööd arutati arengu- ja planeerimisosakonna juhataja Urmas Majajääsiga ning peaspetsialist Indrek Naruskiga.

From MIN-NOVATION partners in Estonia

Aruteludega samaaegselt toimusid välitööd, mille käigus vaadati üle Kaevandus nr.2 ja Ahtme aherainemäed, kus toodetakse põlevkivi aherainest killustikku. Vaadati ka üle Kiviõli poolkoksimäed. Lähemalt saab vaadata siit.

Kaevandamise jääkide ja jäätmete arutelu toimus samuti Eesti Energia Kaevanduste vastavate spetsialistidega, Tarmo Tohver, Martin Lohk ning Allan Viil.

Eesti Energia Kaevandused on projektist väga huvitatud, et näidata ettevõtte häid lahendusi kaevandamise jääkide kasutamisel. Ettevõtte arendusjuht ja juhatuse liige Kalmer Sokman ning strateegilise arengu peaspetsialist Allan Viil eestvedamisel tutvuvad projekti välispartnerid Aidu karjääri tehnoloogiaga, killustiku kompleksiga ning Estonia kaevanduse juurde rajatava motokompleksi ehitustöödega, kus kasutatakse rajatise ehitusel põlevkivi kaevandamisel tekkivat aherainet.

Eelnevalt on töökoosolekuid peetud Paekivitoodete Tehasest Boriss Oksaga ning Väo Paas'ist Ivar Maristiga. Analoogselt on toimunud paralleelselt välitööd, mille kokkuvõtet saab vaadata siit.

--
MIN-NOVATION Mining and Mineral Processing Innovation Network
http://mi.ttu.ee/min-novation/eesti/